VIDEO Ce își dorește tânărul care a adus la mal crucea aruncată în râul Buzău de Bobotează

80

Trei tineri au avut curaj să intre în apele reci ale râului Buzău, ca să aducă la mal crucea aruncată de preot. Un localnic de 18 ani din Mărăcineni a ieșit învingător, deși este prima dată când ia parte la acest ritual de Bobotează.

Sute de oameni au mers pe bulevardul Unirii până la malul râului Buzău, unde a fost martirizat, cu peste 1.600 de ani în urmă, Sfântul Sava Gotul, unul dintre primii martiri creştini ai neamului.

Cinci preoți buzoieni au oficiat slujba religioasă de sfinţire a râului şi a cisternelor Armatei, umplute cu Aghiasmă Mare.

Trei tineri s-au încumetat să intre în apele reci ale râului Buzău, ca să aducă la mal crucea aruncată de preot. Un tânăr de 18 ani, din comuna Mărăcineni, a ieșit învingător.

”E prima data când prind crucea. Speră să mi aducă sănătate, fericire, noroc în viață, pentru mine astea sunt cele mai importante” a declarat Marius Burlacu imediat ce a ieșit din apa rece ca gheața.

Atât el cât și ceilalți doi tineri care s-au încumetat să intre în râul Buzău au fost binecuvântați apoi de părintele Mihail Milea și au primit cadouri din partea părintelui, o biblie și o icoană.

Râul Buzău este singura apă curgătoare sfântă prin sacrificarea în anul 372 a lui Sava Gotul, un credincios ale cărui minuni i-a speriat pe năvălitorii goţi. Slujbele de sfinţire de la malul râului Buzău au început imediat după Revoluţie.

Apa sfințită în ziua de Bobotează, spune credința populară, nu se strică niciodată și are puteri tămăduitoare.