VIDEO A fost elucidat misterul vizitelor nocturne din grădinița de la Smeeni

98

Grădinița din centrul localității buzoiene Smeeni a fost spartă în două nopți diferite. Un individ a forțat ferestrele instituției în nopțile de 27 și 29 decembrie 2019, pătrunzând în unitatea de învățământ unde a stat și s-a odihnit în ambele cazuri până spre dimineață.

Toate acestea au fost descoperite în ziua de 3 ianuarie 2019, când femeia de serviciu a instituției a observat că în sala unei clase, una dintre ferestre era deschisă, existând chiar urme de forțare. Imediat aceasta a anunțat conducerea instituției, care la rândul ei a anunțat Poliția.

La fața locului oamenii legii au început cercetările pentru a stabili exact ce s-a întâmplat, scrie smeeni.com. S-au recoltat amprente și s-au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere din unitate.

Pe înregistrare se observă cum un individ iese și intră de mai multe ori, apoi de plimbă nestingherit pe holul instituției.

”La prima vedere, nu există semne ca s-ar fi sustras ceva de aici, dar având în vedere ca acum copiii sunt în vacanța de iarnă, până la sosirea cadrelor didactice, nu se știe dacă el a sustras ceva din inventarul grădiniței”, scrie smeeni.com.

Făptașul ar fi un adolescent de 15 ani, cu domiciliul în Smeeni, care provine dintr-o familie cu zece copii, cu o situație familială delicată, tatăl fiind cunoscut ca un client permanent al barurilor din centrul comunei.

Tatăl nu a știut unde s-a aflat fiul său în acele nopți. Pentru că au o familie numeroasă, părinții susțin ca nu mai au controlul total asupra tuturor copiilor, doi dintre ei având diverse forme de handicap.