Anul 2020 vine cu tarife mai mari pentru buzoieni. Care este noul preț pentru ridicarea gunoiului

De la 1 ianuarie, fiecare cetățean din municipiul Buzău va plăti cu 2,39 lei pe lună în plus la gunoi. Totodată, din acest an, va apărea o modificare majoră în privința modului de tarifare.

Printr-o hotărâre a Consiliului Local din decembrie 2019, operatorul de salubritate RER SUD Buzău a majorat tarifele de la 12,6 lei de persoană, pe lună, la 14,93 de lei de persoană, pe lună.

Asta înseamnă că fiecare cetățean din municipiul Buzău va plăti cu 2,39 lei pe lună în plus la gunoi față de luna precedentă.

Totodată, din acest an, va apărea o modificare majoră în privința modului de tarifare. Nu se va mai plăti de persoană, ci în funcție de cantitatea de gunoi colectată.

Sistemul de colectare a gunoiului menajer în funcție de volum nu se va aplica imediat, ci începând cu a doua jumătate a anului 2020.

De la 1 ianuarie, buzoienii vor plăti mai mult și pentru taxele și impozitele locale. Edilul Constantin Toma spune că este vorba despre o majorare nesimnificativă, de aproximativ 4,6 la sută, impusă de rata inflației.

Și anul acesta, se menține bonificația de 10 la sută pentru persoane fizice, și 5 la sută, pentru cele juridice, dacă taxele și impozitele sunt achitate până la data de 31 martie.

Urmărește-ne pe Google News