O premieră medicală a fost înregistrată la la Maternitatea Buzău

Este vorba despre o histerectomie totală cu anexectomie bilaterală laparoscopic, realizată la sfârșitul lunii decembrie la unitatea medicală buzoiană.

De această dată, echipa medicală a fost formată din medicul specialist, obstetrică și ginecologie, dr. Rusu Nicolae, care a fost ajutat de către șeful secției Obstetrică și Ginecologie I, medic primar, dr. Șerbănoiu Claudiu.

De această intervenție a beneficiat o pacientă în vârstă de 45 de ani, având o patologie a uterului cât și a ovarelor.

În cursul lunii decembrie, la maternitatea buzoiană s-a efectuat şi o operație laparoscopică. Reamintim că din vara acestui an, tânărul medic Nicolae Rusu a dat „startul” chirurgiei laparoscopice la Maternitatea Buzău.

Primul caz supus intrervenţiei chirurgicale în care a fost vorba despre chirurgie laparoscopică în Maternitatea Buzău a fost vorba despre o pacientă în vârstă de 33 de ani, care s-a prezentat la spital cu metroragie – sarcină 12 săptămâni și a solicitat chiuretaj uterin.

Femeia avea deja șase nașteri și și-a exprimat dorința de a evita o sarcină viitoare, motiv pentru care i s-a prezentat varianta sterilizării laparoscopice, cu care a fost de acord. A decurs totul fără probleme, iar a doua zi dimineață, pacienta a fost externată.

A doua operaţie laparoscopică a fost efectuată unei paciente de 40 de ani, cu trei nașteri spontane care, după opt săptămâni de amenoree, a ajuns în urgență cu metroragie și dureri pelvine.

După examenul clinic și investigații paraclinice a fost diagnosticată cu sarcină extrauterină tubară dreaptă ruptă, hemoperitoneu. I s-a explicat pacientei situația și i s-au prezentat variantele intervenției chirurgicale de care avea nevoie, iar aceasta a optat pentru varianta laparoscopică. S-a practicat salpingectomie dreapta.

Operaţia laparaoscopică din luna decembrie s-a efectuat unei femei în vârstă de 39 de ani, cu patologie uterină. Această operație a fost efectuată de dr. Șerbanoiu Claudiu, cu ajutorul dr. Rusu Nicolae.
Ambele operații laparoscopice au fost efectuate cu succes, fără incidente intraoperatorii și complicații postoperatorii.

Urmărește-ne pe Google News