VIDEO Tinerii din Smeeni s-au mobilizat pe Facebook și au strâns sute de cadouri pentru sărmanii din comună

Mai mulți tineri din comuna buzoiană Smeeni, membrii unui grup de pe Facebook dedicat comunității, au lansat săptămâna trecută o campanie de strângere de bani și produse, pentru a le face cadouri sărmanilor din comună. Surpriza a fost uriașă când au constatat că oamenii au răspuns în număr mare apelului.

De Crăciun, mai mulți oameni cu suflet mare din Smeeni s-au mobilizat pe internet, pe câteva grupuri de socializare si au inițiat o campanie de ajutorare a persoanelor nevoiașe din comuna Smeeni.

Startul a fost dat pe grupul de Facebook, Smeeni, comuna din Smeeni, printr-o postare în care se făcea apel la cât mai mulți să doneze, câte ceva din puținul lor, pentru a aduce bucurie de Crăciun și sufletelor sărmane din localitate.

În aproximativ o săptămână, zeci de persoane au răspuns pozitiv chemării inițiatorilor, donând diverse sume de bani, alimente și haine, chiar si un televizor.

Sprijinul a venit din mai multe părți, atât de la persoane fizice si juridice, din Smeeni cât si din alte județe. Mobilizarea a fost una masivă. S-au donat sume de bani începând de la 10 de lei, până la 1.000 de lei.

Cu banii strânși s-au luat cu asalt diverse magazine din Smeeni, din orașul Urziceni si din municipiul Buzău, de unde s-au achiziționat alimente pentru coșul zilnic, ca mai apoi sa se întocmească pachetele, care au fost depozitate la grădinița din centrul localității.

În total au fost realizate peste 70 de pachete, consistente, care au ajuns în data de 23 decembrie 2019, la peste 50 de familii nevoiașe din Smeeni: familii de bătrâni si familii cu mai mulți copii.

Lista acestor familii a fost întocmită având sprijinul angajaților de la Primăria din Smeeni, compartimentul Asistență Socială, dar si al mai multor localnici din fiecare sat.

Pachetele au fost distribuite începând cu orele 11:00, în șase sate din întreaga comună. La distribuirea lor au participat cei doi inițiatori ai campaniei, Andreea si Razvan, însoțiți de o doamnă educatoare de la grădinița din localitatea Smeeni, precum si de cinci tineri voluntari.

Pe parcurs s-au alăturat și alți tineri care s-au bucurat enorm că le-au adus puțină bucurie celor care au primit darurile.

Urmărește-ne pe Google News