Zeci de mașini de teren ajung în satele izolate din Munții Buzăului, încărcate cu tone de ajutoare

19

A devenit o tradiţie ca membrii unui club de off-road și partenerii lor să organizeze campanii umanitare cu ocazia marilor sărbători şi să includă pe listă mai multe familii nevoiaşe din judeţul Buzău. La jumătatea lunii decembrie, de câțiva ani, zeci de maşini puternice, pline cu ajutoare, ajung la familiile sărmane cu mulți copii și la bătrâni din cătune cocoțate între crestele munților.

• Umanitara off-road de Crăciun, organizată zilele trecute, a implicat peste 70 de mașini, cu peste 170 de voluntari, care au transportat în satele din Nehoiu și Brăești peste 12 tone de produse alimentare și de igienă.

De câțiva ani, locuitorii din satele izolate aflate în Munții Buzăului sunt vizitați cu ocazia sărbătorilor importante de către voluntari din cadrul clubului GTC Motorsport, împreună cu cei de la Kaufland România și asociația Reality Check, care le aduc alimente și alte bunuri mai greu de procurat, în special pe timpul iernii, când zăpada blochează singurele căi de acces spre cătune.

Anul acesta, convoiul format din mașini de teren a străbătut timp de două zile cătunele izolate din munți, voluntari ajungând la 220 de bătrâni, precum și la 330 de copii din familii defavorizate. Cele 550 de pachete distribuite au constat în alimente, produse de bază, haine și încălțăminte achiziționate de către voluntarii implicați.

Acțiunea a fost precedată de o acțiune de pregătire, în care toate pachetele transportate au fost pregătite de către aceiași voluntari.

Campania face parte din demersurile anterioare ale clubului GTC Motorsport, care a derulat mai multe acțiuni menite să ajute comunitățile din Buzău, aflate în situații nefavorabile de viață și să sporească interesul autorităților locale în ceea ce privește viitorul acestora.

”Suntem foarte fericiți atunci când vedem pe chipurile oamenilor pe care îi întâlnim bucurie, inocență, zâmbete stinghere și recunoștință pură. Aceasta este motivația noastră, asta ne face să venim an de an într-un număr atât de mare și să ne mobilizăm pentru a răspândi binele, celor care au atâta nevoie de el”, a declarat și Răzvan Cirap, președintele clubului off-road.