VIDEO Tânărul găsit duminică în heleșteul parcului Marghiloman va fi înmormântat fără slujbă în biserică

1641

După trei ani în care nu s-au întâlnit niciodată, tatăl tânărului găsit fără suflare în lacul Marghiloman și-a văzut fiul în sicriu. Vasile Burtea va fi înmormântat, miercuri, într-o extindere a cimitirului Sf. Gheorghe, de la ieșirea din Buzău spre Brăila.

Vasile a fost al doilea dintre cei trei copii ai lui Ioniță Burtea, acum în vârstă de 63 de ani. Mai are încă un băiat și o fată, toți abandonați în centre de plasament, din cauza sărăciei.

Și-a dat copiii la stat după ce a fost părăsit de soție, în urmă cu mai bine de zece ani. Marți, Ioniță a venit la morgă să-și ia fiul pentru a-l depune la capela cimitirului în care va fi înmormântat.

Vasile și-a văzut tatăl ultima oară în urmă cu trei ani iar cea mai recentă poză făcută împreună este mai veche de patru ani. ”De zece ani, copiii mei au ajuns la stat, pentru că mama lor a plecat și eu nu aveam posibilități de a-i crește. Ultima oară l-am văzut acum trei ani, când venise într-o vacanță”, ne-a spus Ioniță Burtea.

Trupul neînsuflețit al băiatului a fost luat de la morgă de câțiva prieteni și angajați ai Protecției Copilului, instituție care l-a îngrijit pe Vasile până în septembrie.

A părăsit apartamentul în care a locuit doi an la cererea sa. A fost găzduit o lună la tatăl unui amic, iar de câteva săptămâni nimeni nu a mai primit vești de la el. ”Având în vedere mesajele de adio, credem că s-a sinucis. Se interiorizase în ultima vreme fără să ne spună de ce”, ne-a declarat Ilie Petre, prietenul lui Vasile.

Miercuri, când va fi condus la groapă, Vasile Burtea nu va avea slujbă de înhumare, în biserică, deși ancheta încă nu a lămurit împrejurările morții.

Biserica spune despre sinucidere că este un păcat foarte grav, iar asta deoarece persoanele care aleg să-şi ia viaţa s-au lepădat de credinţa în Iisus Hristos şi de nădejdea în Dumnezeu, iar necredinţa şi deznădejdea sunt păcate despre care Sfânta Scriptură spune că nu se vor ierta.