VIDEO Peste 200 de locuitori din Pogoanele au donat sânge în cadrul unei acțiuni umanitare

1390

Primăria din Pogoanele , județul.Buzău a organizat marți o amplă campanie de mobilizare a donatorilor din localitate și satele învecinate. Peste 200 de donatori au răspuns chemării autorităților locale, campania fiind  declarată un adevărat succes.

Este criză acută de sânge în spitalele din toată țara. Este motivul pentru care Primăria Orașului Pogoanele si Centrul de Transfuzii din Buzău au lansat o campanie locală de mobilizare a donatorilor.

Campania s-a adresat tuturor cetățenilor din localitate și din satele care aparțin de administrația orașului Pogoanele.

Oamenii au conștientizat că donarea de sânge este un gest umanitar care poate ajuta foarte mulți bolnavi.

Campania s-a desfășurat marți într-un salon din cadrul primăriei, special amenajat cu paturi de campanie.

Printre donatori s-a aflat, la primele ore ale dimineții, și primarul orașului Pogoanele, Florin Dumitrașcu. ” Este o acțiune bine primită în cadrul comunității pentru că oamenii își dau seama că prin astfel de gesturi salvează multe vieți. Ne așteptăm să avem peste 200 de donatori iar anul viitor vrem să repetăm astfel de acțiuni umanitare care fac cinste comunității” ne-a declarat Primarul Florin Dumitrașcu.

Numărul donatorilor a scăzut dramatic în această perioadă.  Abia dacă mai trec pragul centrului de transfuzii jumătate din numărul donatorilor fideli.

În țară, mai puţin de 2% dintre români donează sânge, iar numărul lor scade în fiecare an.

E nevoie mai ales de grupele de sânge 0 negativ, AB negative și A2 pozitiv.

Sunt multe accidente, bolnavi de cancer care depind de transfuzii zilnice şi multe cazuri care necesită intervenţii chirurgicale complicate.