Pacient periculos, evadat din spitalul de psihiatrie Ojasca. A fost internat după ce și-a înjunghiat părinții

41

Un tânăr din Prahova care în octombrie a încercat să își omoare părinții a evadat luni dimineață din Spitalul de psihiatrie și măsuri de siguranță Ojasca, județul Buzău. Bărbatul de 23 de ani fusese internat la unitatea din Buzău pe 9 decembrie. Poliția a început căutările pentru prinderea autorului tentativei de omor.

Un număr de trei filtre au fost instituite pe șoselele din zonă, la Buzău, Berca și Cislău.

Semnalmente: bărbat, 23 de ani, înălțime 1,70 m, greutate aprox. 65 kg, la momentul părăsirii unității spitalicești purta un trening de culoare gri, pe deasupra un halat de molton albastru, fes de culoare neagră.

Polițiștii efectuează investigații și, împreună cu jandarmi, desfășoară activități de căutare a bărbatului.

”Sfătuim persoanele care văd persoana căutată sa nu se apropie de aceasta, întrucât este cunoscută ca având comportament agresiv. Persoanele care dețin informații utile sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Tânărul cunoscut cu probleme psihice şi-a înjunghiat ambii părinţi, în urma unui conflict, după care a fugit, acesta fiind găsit de poliţişti la scurt timp.

Scandalul a avut loc pe raza localităţii Balta Doamnei. „În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a constat faptul că tânărul, în urma unui conflict avut cu tatăl, care a degenerat, l-ar fi înjunghiat în spate pe acesta, cu ajutorul unui cuţit, iar pe mama sa ar fi tăiat-o la o mână (posibil uşor), după care a fugit”, arată comunicatul Poliției Prahova.