Altar cu flori și lumânări, pe podul sub care a fost găsit cadavrul tânărului Vasile Burtea

Câteva zeci de buzoieni care l-au cunoscut pe Vasile Burtea, tânărul de 18 ani fost găsit mort în lacul din parcul Marghiloman, și-au dat întâlnire, luni după-amiază, la podul de pe care se presupune că s-a aruncat acesta prietenul lor. Aceștia au venit cu flori, coroane și au aprins lumânări pentru sufletul tânărului.

Vădit marcați de tragedia despre care au aflat duminică, adolescenții și-au plâns prietenul și s-au rugat pentru liniștea sufletului lui.

Le vine greu să creadă că Vasile a fost capabil de asemenea gest, deoarece îl știau un tip vesel tot timpul, care nu dădea semne că ar avea vreo suferință interioară.

De trei săptămâni nimeni nu i-a remarcat dispariția până nu s-a aflat de moartea lui, deși urma să participe la o întâlnire cu foștii colegi de școală.

În ultima conversație, l-am întrebat ce a pățit de nu mai dă niciun semn și nu mi-a răspuns. A stat două luni la tata, apoi s-au certat din cauza banilor și a plecat”, spune unul dintre amicii lui Vasile.

vlcsnap-2019-12-16-17h27m49s919

Vasile era un băiat vesel, sociabil, prietenos și întotdeauna cu zâmbetul pe buze, gata să-i ajute pe cei din jur, spun cunoscuții. Pe rețelele de socializare, tânărul apare zâmbitor și-și arată corpul lucrat la sală, dar este singur în aproape toate pozele, iar unele au descrieri de genul ”Ce suflet obosit ai, copile…”

A fost dat de mic în plasament unei familii din Buzău, unde a stat până la vârsta de 14 ani, când a intrat la profesionala Colegiului Agricol din oraș. Atunci, a fost mutat într-o locuință de tip familial, unde a putut să stea doar până când a împlinit 18 ani, așa cum spune legea.

”Odată cu împlinirea vârstei de 18 ani și finalizarea cursurilor școlii profesionale, tânărul a solicitat în data de 12 iulie 2019 încetarea măsurii de protecție specială, solicitarea sa a fost înaintată instanței, care a dispus încetarea măsurii în data 12 septembrie 2019”, sse arată într-un comunicat al DGASPC Buzău.

”Atât înainte de părăsirea apartamentului, cât și după, pentru tânăr au fost identificate mai multe locuri de muncă și oportunități de formare profesională, pe care tânărul nu le-a acceptat, exprimându-și intenția de a pleca din țară, oportunitate identificată de el”. Declară Roxana Kovacs, purtător de cuvânt al DGASPC Buzău.

Duminică, Vasile Burtea a fost găsit mort în lacul din Parcul Marghiloman, în dreptul podului metalic, într-o zonă în care apa are un metru și jumătate. Sunt indicii că trupul tânărului ar fi stat în apă cel puțin două zile. Cadavrul a fost transportat la morga SML în vederea efectuării necropsiei.

Urmărește-ne pe Google News