Restricții în Buzău pe durata mitingului de susținere a cercetătorului Costel Vânătoru, demis de la conducerea Băncii de Gene

40

Jandarmeria Buzău anunță că, duminică, în intervalul 11.00 – 14.00, traficul auto şi pietonal va fi afectat pe traseul Piaţa Dacia- Bulevardul Nicolae Bălcescu- Instituţia Prefectului Judeţului Buzău- Parcul Crâng- Banca de Gene. Măsuri de ordine şi siguranţă publică vor fi întreprinse în contextul desfăşurării unui miting de protest față de înlăturarea cercetătorului Costel Vânătoru din funcția de director al Băncii de Gene.

Pentru desfăşurarea în condiţii de legalitate a adunării, jandarmii buzoieni, cu sprijinul IPJ Buzău, ISU Buzău şi Poliţiei Locale, vor asigura ordinea publică premergător şi pe timpul manifestării.

Pe această cale, jandarmii le reamintesc cetățenilor care vor participa la adunare principalele obligaţii ce le revin conform Legii 60/1991:

– să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine.
– să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale.
– să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a adunărilor publice.
– să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau organele de poliţie.
– să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi salcoolice sau droguri.

Este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunările publice organizate să se infiltreze în rândul demonstranţilor, cu scopul de a tulbura normala desfăşurare a acestora.