VIDEO Consilierii opoziției din Vadu Pașii, în „grevă” pe termen nelimitat. Primăria intră în blocaj administrativ

Consilierii opoziției ALDE- PSD-UNPR din comuna Vadu Pașii au intrat într-un război total cu cei ai PNL și Blocul Național Unitar. De mai bine de o lună ei absentează repetat de la ședințele de consiliu local , blocând orice tentativă a administrației locale de a aproba bugetul pe anul viitor precum și proiecte de strictă necesitate pentru comunitate .

Blocajul administrativ din comuna Vadu Pașii este total după decizia a opt consilieri din opoziție, de a nu se prezenta la ședințele de consiliu local.

A trecut mai bine de o lună de când tensiunile se țin lanț iar toate demersurile de a organiza ședințe au eșuat.

Cea de-a treia tentativă de a-i aduna pe toți cei 15 consilieri la masa dezbaterilor, a rămas din nou fără niciun rezultat.

Ședința de miercuri programată pentru ora 16.30, s-a anulat din lipsă de cvorum, spre disperarea celor șapte aleși locali prezenți, cinci de la PNL și căte unul de la BUN și UNPR.

Cei prezenți i-au acuzat pe cei care absentează de mai bine de o lună, că au reușit să pună pe butuci toate proiectele de primă necesitate inițiate de administrația locală. ” Este incredibil.așa ceva, am ajuns bătaia lor de joc! Vor suferi oamenii din cauza lor, vor rămâne profesorii fără salarii, școlarii fără bradul de Crăciun și fără cadouri. Nu mai vorbesc de proiectele de infrastructură, de canalizare și de asfaltare care trebuie achitate.Nu-mi vine să cred așa ceva” a exclamat în debutul.ședinței, consilierul Voinea Ion de la PNL.

Un singur ales local de la UNPR a răspuns prezent la convocare. El a precizat că nu a fost de acord cu decizia șefei de filială, Zahiu Emilia și că acum se așteaptă chiar să fie exclus din partid .” Nu am avut niciun motiv să nu fiu prezent. Ar însemna să fac rău comunității dacă nu sunt aici și dacă nu votez pentru alocarea banilor la proiectele de infrastructură, pentru pomul de iarnă sau cadourile de Crăciun, pentru elevii de la școală. Prefer să fiu dat afară din partid decât să iau parte la ceva care mi se pare contrar așteptărilor celor care m-au votat” a declarat vonsilierul Voinea Petrică, de la UNPR.

Primarul Gheorghe Firon spune că localitatea ar putea rămâne fără buget începând de anul viitor, și implicit fără bani de salarii pentru profesori și pentru angajații contractuali.”Facem eforturi să soluționăm toate probleme ivite în urma absenței domnilor consilieri. Din păcate cei care vor suferi în urma unor astfel de acțiuni vor fi tot cei care i-au votat. Din punct de vedere legal la cea de-a patra ședință fără cvorum se poate desființa consiliul local. Probabil că asta își doresc ca să ne facă probleme iar dânșii să înceapă liniștiți campania electorală.” aprecizat primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

Ciudat este că opoziția din Vadu Pașii deține majoritatea și astfel ar putea respinge sau aproba orice proiect propus spre dezbatere.

Grupul consilierilor locali ce nu s-a prezentat la ultimele trei convocari ale Consiliul Local este format din patru aleși de la ALDE, trei de la PSD, și unul de la UNPR.

Liderul autoproclamat al rebelilor locali este consilierul Nicolae Chijer de la ALDE, cel care a pierdut alegerile din mai 2016 în fața actualului primar Gheorghe Firon de la PNL.

Chijer a reușit să mențină în viață parteneriatul cu foștii aliați de la.guvernare, contrar declarațiilor făcute de liderii ALDE care au spus răspicat că își doresc o alianță solidă cu PNL la Buzău, după ce au pus umărul la dărâmarea Guvernului Dăncilă.