Mașină de pompieri ultramodernă, cumpărată cu bani europeni, la Săgeata

193

Primăria comunei Săgeara a achiziționat recent o mașină de pompieri ultramodernă, grație unei finanțări obținute în cadrul proiectelor inițiate prin Grupurile de Acțiune Locală(GAL). Volunatarii corpului de pompieri din localitate pot intervenii rapid la incendii dar și la diverse situații de urgență, cu echipament de ultimă generație.

Mașina de pompieri a costat primăria, 120 de mii de euro, dintre care 100 de mii au fost primiți în cadrul finanțării nerambursabile, restul de 20 de mii de euro provenind din fonduri proprii.

City managerul comunei, Sorin Tănase spune că acest echipament este extrem de util, din cauza suprafeței foarte mari a comunei dar și a distanței față de oraș.”În anii trecuți ne-am confruntat cu incendii de amploare atăt la locuințe cât și la depozitele de furaje, însă nu aveam practic cu ce să intervenim repede, până la sosirea pompierilor. Mașina cea veche era impracticabilă iar aceast echipament era strict necesar pentru nevoile comunității Distanța până la Buzău este în unele cazuri este și de 35 de kilometri în satele îndepărtate iar fiecare minut în care noi putem interveni, chiar contează. În acest moment putem acționa prompt în prima fază pentru limitarea focului cu brigada noastră de voluntari,până la sosirea echipajelor de la Buzău” a mai spus city managerul Sorin Tănase.

În ultimii doi ani primăria din Săgeata a reușit accesarea unor sume importante de bani, atât din proiecte naționale de dezvoltare locală cât și din finanțări nerambursabile cu fonduri europene.

Cea mai mare realizare din 2019 o reprezintă atragerea a11 milioane de euro, din Fondul Național de Dezvoltare și Investiții.

Cu acești bani primăria comunei Săgeata va demara o amplă campanie de modernizare a drumurilor comunale și sătești.

Pe lista investiții planificată pentru anul viitor de către Primăria din Săgeata apar și alte obiective de interes local.

Școala din Săgeata se află deja în renovare completă iar până la primăvară toate satele din Sageata vor fi racordate la sistemul de canalizare.

Tot la primăvară va începe și construcția unei săli de festivități în satul Dambroca, unde vor fi organizate aniversări și diverse evenimente sătești.