VIDEO Pornirea iluminatului festiv și deschiderea târgului de Crăciun, în prezența a peste 2.000 de buzoieni

64

Centrul municipiului Buzău s-a umplut până la refuz, duminică seară, pentru cel mai așteptat moment al zilei de 1 Decembrie: aprinderea iluminatului festiv. Artişti de muzică populară au asigurat atmosfera de sărbătoare. Momentul a coincis cu deschiderea Târgului de Crăciun organizat de Primărie.

Autoritățile au aprins la ora 18.00 iluminatul festiv de pe platou, în prezența a peste două mii de buzoieni.

Iluminatul festiv a fost pornit de câțiva copii invitați pe scenă de primarul Constantin Toma, moment urmat la scurt timp de intonarea Imnului Național de către corul Lyra din Buzău.

O plasă de lumini amplasată în centrul Pieței Dacia luminează întregul platou, în timp ce brazii și decorațiunile de pe lateral străjuiesc peisajul.

Buna dispoziție a fost asigurată de artiști locali și ansambluri vocal-instrumentale din care nu au lipsit Fanfara Diviziei 2 Infanterie „Getica”, Ansamblul de dansuri „Crăițele”, Ansamblul „Ștefan Vodă” și Nemuritorii.

Tot duminică a fost deschis și târgul de Crăciun organizat de Primărie, care conţine un patinoar, un carusel şi căsuţe cu bunătăţi. Patinoarul amplasat pe Platoul Dacia va funcţiona până în prima parte a lunii ianuarie 2020.

Distracția va continua pe platou până pe 31 decembrie, atunci când autoritățile organizează spectacolul de Revelion.

Şi Consiliului Judeţean Buzău a aprins cele două tuneluri de lumini de pe Bulevardul Bălcescu.

Tunelul de lumini din fața Consiliului Județean a fost aprins de președintele Petre Emanoil Neagu în prezența unor oaspeți din Republica Moldova dar și a câtorva zeci de copii din centrele de plasament din Buzău și Beceni.

Un tunel asemănător a fost aprins și la Muzeul Județean, pe aleea care duce spre clădirea ce găzduiește atât muzeul cât și Teatrul George Ciprian.