VIDEO Mii de buzoieni au asistat la una dintre cele mai ample parade militare de Ziua Națională

Mii de buzoieni au asistat, duminică, la parada militară organizată pe Calea Eroilor. Şase sute de militari au defilat, alături de o parte din tehnica militară a Diviziei 2 Infanterie Getica şi de autospeciale din dotarea MAI. Mai multe avioane și elicoptere au survolat zona pe toată perioada desfăşurării evenimentului.

La ora 10.00, buzoieni de toate vârstele au admirat de pe trotuarele Căii Eroilor parada militară de 1 Decembrie. Vremea bună a scos din case peste 5.000 de participanți dornici să serbeze alături de Armată Ziua Națională a României.

Imnul de stat a răsunat pe Calea Eroilor din Buzău, în debutul manifestărilor ocazionate de Ziua Naţională. A urmat oficierea unei slube religioase. Anul acesta, nu au mai existat discursuri ale mai marilor orașului și județului și nici depuneri de coroane ale oficialităților, instituțiilor și partidelor.

Autorităţile i-au premiat apoi pe câştigătorii tradiţionalului Concurs de Istorie organizat de Fundaţia Mareşal “Alexandru Averescu”.

Parada a fost deschisă de militarii Diviziei 2 Infanterie Getica. Au defilat peste 600 de militari, polițiști, pompieri, jandarmi și elevi de la Boboc, după care au fost prezentate tehnica de luptă și autospecialele de intervenție ale instituțiilor de forță.

Din detaşamentele de defilare au făcut parte şi militari cu ţinute istorice şi drapeluri de epocă. Pe toată perioada evenimentului, mai multe formaţii de avioane și elicoptere militare au survolat Calea Eroilor. Parada tehnicii militare a fost încheiată de autospecialele de intervenţie din dotarea Ministerului de Interne.

Urmărește-ne pe Google News