VIDEO Atelier de tinichigerie distrus de un incendiu. Patru autoturisme au ars complet

85

A fost pericol de explozie, marți seară, în localitatea buzoiană Focșănei, după ce un atelier de tinichigerie auto a luat foc. Patru tuburi cu acetilenă au stat în flăcări mai bine 30 de minute, până când pompierii le-au scos și răcit cu jeturi de apă.

* Incendiul s-a soldat cu pagube mari. Patru autoturisme aduse de proprietari pentru reparații au ars complet. Atelierul de tinichigerie funcționa fără niciun fel de autorizație.

Pompierii buzoienii au avut marți o misiune extrem de riscantă în satul Focșănei, unde a fost anunțat prin apel la 112 că arde atelierul de tinichigerie și vopsitorie auto a unui localnic.

Trei echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere incendii cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au fost trimise la intervenția care se anunța a fi extrem de riscantă. Proprietarul a anunțat că în flăcări au rămas patru tuburi cu acetilenă, un gaz foarte periculos deoarece este reactiv și se aprinde ușor.

La intervenție au fost trimise și echipaje de la Ambulanță și SMURD dar și o grupă de jandarmi care i-au ținut pe curioși la distanță de atelierul incendiat. Localnicii care au sunat la 112 acuză pompierii că au reacționat lent și că până la sosirea echipajelor de stingere au fost expuși pericolului producerii unei explozii.

Pompierii și polițiștii au demarat anchete pentru stabilirea cauzelor incendiului, o primă descoperire fiind aceea că afacerea funcționa fără niciun fel de autorizație.

”Proprietarul a desfășurat activități de tinichigerie în curtea proprie, neautorizate, în urma efectuării unor operațiuni de sudură a izbucnit incendiul”, a declarat subprefectul Leonard Dimian, alertat de complexitatea intervenției.

Flăcările au distrus complet garajul în care fusese improvizat atelierul de tinichigerie. Necazul căzut pe capul ptinichigiului din Focșănei este cu atât mai mare cu cât acesta va trebui să-i despăgubească pe cei patru proprietari ai autoturismelor aduse pentru reparații.