Tocmai ce v-ați mutat împreuna? Iată câteva idei practice de amenajare a primei voastre locuințe în doi în Buzău

25

Perioada de inceput a relatiei, in care pluteati pe un norisor roz si fiecare parea perfect in ochii celuilalt, s-a incheiat de ceva vreme, insa conexiunea voastra devine din ce in ce mai profunda, iar voi va cunoasteti tot mai bine dincolo de masti si aparente. Ati trecut deja prin suficiente experiente impreuna, si bune si rele, astfel incat ati luat decizia sa treceti la urmatorul nivel, si anume sa va mutati impreuna. 

Mutarea impreuna aduce cu sine multa bucurie, dar trebuie sa acorzi putina atentie catorva aspecte:

  1. Faceti un inventar al lucrurilor personale pe care vreti sa le aduceti in noua locuinta

Fie ca este vorba de obiecte decorative, piese de mobilier, haine, electrocasnice etc., cu siguranta fiecare dintre voi aveti o asa-zisa zestre pe care o veti aduce in noua voastra locuinta. Asadar, pentru a va asigura ca nu supraaglomerati apartamentul, ar fi ideal sa faceti impreuna un inventar al obiectelor personale si sa negociati ce pastrati si ce donati sau aruncati. Oricat de mult te-ai atasat de acea veioza sau de acel prajitor de paine si ai vrea sa-l aduci in noua voastra locuinta, probabil vei alege sa pastrezi veioza, dar sa renunti la prajitorul de paine in favoarea celui mai nou al iubitului tau. 

2.Armonizati-va gusturile in materie de design interior.                                           

Cu siguranta inainte de a face marele pas de a va muta impreuna ati discutat in repetate randuri preferintele voastre in materie de culori, stiluri de design, materiale etc. Totusi, aflati in fata faptului de a alege mobilierul pentru sufragerie, draperiile pentru dormitor sau o fotografie alb negru in locul unui tablou colorat cu flori de asezat deasupra canapelei, tensiunile si contradictiile sunt cam greu de evitat. Faceti, totusi, in asa fel incat sa ajungeti la un armistitiu, chiar daca aveti gusturi diferite. Cine a zis ca e neaprat nevoie sa mergeti pe varianta unui singur stil? Daca tie iti place stilul rustic, iar el prefera simplitatea minimalismului, de exemplu, de ce sa nu aveti cate putin din fiecare? Un parchet de lemn, un covor traditional, o masuta mica de lemn lucrata manual, aceste corpuri pentru iluminat   si alte cateva piese de mobilier minimaliste pot intregi decorul unui living care sa va reprezinte pe amandoi.

3. Respectati-va spatiul personal

Oricat de dulce ar fi noua voastra convietuire impreuna, e foarte important ca inca de la inceput sa va delimitati spatiul personal din apartament. Nici macar nu e neaparat nevoie sa dispuneti de cate o camera separata pentru fiecare, cat sa va alegeti un fotoliu sau un birou doar al vostru, pe care sa-l amenajati asa cum va place. Puteti chiar sa va marcati acest perimetru cu un paravan decorativ sau diferite piese de mobilier.  

In concluzie, acest eveniment este, fara doar si poate, un motiv de bucurie, insa vine la pachet si cu o serie de decizii pe care va trebui sa le luati impreuna, cateva compromisuri si un plan de actiune care va aduce claritate si va inlesni tot procesul.

Sursa imagine – shutterstock.com