Pedepse grele pentru ucigașii unui vânzător ambulant de sare din Buzău

100

Brăilenii care în august 2018 au atacat doi căruțași din Buzău care vindeau sare, unul decedând ulterior, au primit pedepse care însumează 60 de ani închisoare. Inculpați sunt trei frați din Vișani, județul Brăila, fiecare dintre ucigaşi primind în jur de 20 de ani de închisoare.

Acuzaţi de comiterea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe, frații Valentin, Marian și Emilian Muti au primit sentința Tribunalului Brăila, la sfârşitul săptămânii trecute. Decizia nu este definitivă.

Cea mai mare pedeapsă, de 22 de ani închisoare, a fost primită de inculpatul Marian Muti, zis “Urecheatul”.

Pe lista inculpaţilor a fost şi pădurarul din Vişani, Ştefan Nazâru, care a omis să anunțe vreun organ de anchetă despre fapta comisă de frații Muti, deşi aflase chiar de la ei despre atacul sângeros. El a scăpat cu o amendă penală.

Crima a fost comisă în august 2018, chiar pe un drum judeţean care leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi, unde doi vânzători de sare şi var, tată şi fiu, din judeţul Buzău, au fost loviţi cu bestialitate.

Înarmaţi cu bâte, inculpaţii din familia Muti au dat cu sete, iar unul dintre bărbaţi, Dumitru Negrea, în vârstă de 65 de ani, a fost călcat în picioare până a murit.

Acesta a suferit multiple leziuni interne care i-au cauzat în mod direct şi necondiţionat decesul. Fiul decedatului, Marian Negrea, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila unde a primit îngrijiri medicale.

din raportul de constatare medico legală rezultând că acesta a suferit leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 30- 35 zile.