Gravidă în luna a noua, din Brăești, decedată la Spitalul Județean Buzău

595

O buzoiancă de 34 de ani, însărcinată în nouă luni, a fost adusă miercuri în stop cardio-respirator la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, după ce ar fi suferit un infarct. Medicii i-au aplicat fără scuces manevrele de resuscitare. Fătul a murit și el în pântecele femeii.

Miercuri dimineață, în timp ce se afla la locuința ei din localitatea buzoiană Brăești, femeii în vârstă de 34 de ani i s-a făcut rău iar rudele au solicitat o ambulanță.

Gravida a acuzat inițial o stare de leșin, însă la scurt timp a devenit inconștientă. O salvare a transportat-o de urgență la spitalul din Buzău, unde a ajuns în stop cardio-respirator.

Zeci de minute au durat manevrele de resuscitare și nici șocurile electrice nu au putut să o readucă la viață pe femeie. Fătul a murit și el la scurt timp.

”Gravida în 33 de săptămâni, din localitatea Brăești, a fost adusă la UPU în stop cardio-respirator, a fost resuscitată însă fără succes. Trupul tinerei a fost dus la Serviciul Județean de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei”. se arată într-un comunicat al Spitalului.

Din evidențele Spitalului Județean, se pare că tânăra din luna ianuarie 2009 nu a mai efectuat niciun consult la Maternitatea Buzău. Poliția va demara o ancheta pentru a stabili împrejurările care au condus la moartea gravidei.