Grecia taramul mitic al zeilor – Iata 3 motive pentru care sa o alegi ca urmatoarea destinatie de vacanta

Calatoriile sunt cel mai placut prilej de a iesi din cotidian, de a gusta din diversitatea si bogatia meleagurilor straine si de a construi amintiri frumoase alaturi de cei dragi. Fie ca esti pasionat de cultura, fie de istoria oraselor antice, medievale, sau de aerul cosmopolit si efervescent al marilor capitale, de litorale exotice, hotarele dintre tari si distantele lungi nu mai reprezinta demult un impediment pentru a ajunge usor si accesibil in destinatia dorita.

Cu radacini adanci in epoca glorioasa a Antichitatii, Grecia ramane un taram de poveste in care miticul se imbina cu profanul in cel mai firesc si natural mod.

Iata o lista cu 5 motive pentru care Grecia ramane una dintre cele mai fascinante destinatii de vacanta:

  1. Peisaje superbe parca desprinse dintr-un tablou

Indiferent de destinatia aleasa, fie ca alegi sa vizitezi partea continentala, fie insulele, oriunde ai merge in Grecia, vei fi uimit de peisaje superbe, atemporale. Poti vedea cerul albastru si lipsit de nori ce se intalneste la orizont cu marea turcoaz, zona muntoasa cu stanci albe si golase ce sclipesc in lumina apusului, casute mici, pe cat de modeste, pe atat de fermecatoare, si temple masive de marmura, ce amintesc de vremurile in care omul inca avea puterea sa creada. Aproape oriunde privesti, ai senzatia ca te afli in Rai.

  1. Mancarea sanatoasa si ospitalitatea localnicilor

Efervescenta si pofta de viata a grecilor este renumita in toata lumea, precum si bucataria mediteraneana, considerata ai fi una dintre cele mai sanatoase si bogate in nutrienti. Preparate pe baza de peste, fructe de mare, branzeturi de capra si cel mai bun ulei de masline care iti mangaie papilele gustative, toate acestea sunt delicii pe care le poti savura atat in restaurantele cu pretentii, cat si in tavernele traditionale de pe malul marii. Acorduri de muzica populara, atmosfera efervescenta, mancare buna si undeva in fundal, cel mai frumos asfintit pe care l-ai vazut vreodata, toate acestea vor transforma vacanta in Grecia intr-una de neuitat.

  1. O scurta incursiune in istoria veche

Daca in copilarie te fascinau legendele cu zei si zeite, cu eroi si creaturi supranaturale, crezand cu tarie in acel sambure de adevar pierdut din constiinta omului odata cu trecerea timpului, in Grecia dai la tot pasul de temple, statui, ruine stravechi si alte vestigii ce amintesc de vremurile demult apuse. Asadar, daca te fascineaza istoria, legendele si miturile, aici vei putea face o calatorie in timp prin intermediul artefactelor antice, a edificiilor milenare ce au trecut proba timpului si a peisajului inca pastrat in starea lui naturala.

Asadar, daca inca din copilarie te fascinau povestile cu zei si zeite, trebuie neaparat sa vizitezi Grecia si sa te lasi fascinat de ale sale temple si vestigii istorice milenare, de peisaje care iti taie rasuflarea, de preparate traditionale delicioase si localnicii ospitalieri cu o voie buna si pofta de viata molipsitoare.

Sursa imagine Shutterstock

Urmărește-ne pe Google News