Nou comandant la Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc

142

Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc are un nou comandant. Este vorba despre comandorul Ovidiu Bălan, ofițer care a condus în ultima perioadă unitatea din poziția de locțiitor.

Festivitatea a avut loc în prezența reprezentanților Statului Major al Forțelor Aeriene, și Statului Major al Apărării, comandanți de baze aeriene și unități din țară și reprezentanți ai autorităților locale din Buzău. Comandorul Ovidiu Bălan este pilot, absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Aviație “Aurel Vlaicu”

de la Boboc, promoția 1988. De-a lungul carierei sale, a ocupat funcții de instructor coordonare zbor, instructor pentru securitatea zborului, comandant escadrilă, comandant grup aviație, instructor șef zbor, la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni, apoi a ocupat mai multe funcții de comandant.

În martie 2015, el a fost numit locțiitorul comandantului Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc. Are peste 1.300 ore de zbor pe diferite tipuri de avioane și elicoptere.