VIDEO Un elev din Colegiul B.P. Hasdeu a stat șase ore la Urgențe după o farsă a unor colege. Care a fost reacția școlii

39

Părinții celor două eleve care i-au pus unui coleg în sticla cu apă o soluție parfumată pentru dezinfectarea mâinilor s-au trezit în mijlocul unor anchete, demarate de conducerea colegiului B.P. Hasdeu și Poliție. Victima ”glumei”, așa cum este catalogată fapta fetelor de către conducerea școlii, a ajuns marți la spital cu dureri de stomac după ce a băut apă cu spray antibacterian.

Două eleve de clasa a opta, colege ale băiatului internat marți la spital, au fost cele care s-au gândit să pună la cale un „joc” riscant.

În timp ce băiatul se afla la ora de sport, fetele ar fi turnat în sticla de apă a colegului lor o soluție pentru curățarea mâinilor. La scurt timp după ce a băut din apă, elevului i s-a făcut rău și a fost dus cu ambulanța la spital.

”A fost o glumă; probabil nu și-au dat seama ce a fost și asta e. Au pus un spray pentru curățat mâinile. M-a durut burta dar mi-a trecut. Am stat maxim șase ore la spital. Mi-au făcut spălături. Nu au turnat numai la mine; a mai băut încă un coleg dar el nu a venit la spital”, a declarat victima glumei neinspirate.

Conținutul unuia dintre recipiente a fost analizat într-un laborator, pentru a stabili ce substanțe au fost ingerate de băiat. Elevul a fost externat marți seara din spital iar a doua zi a fost prezent la ore.

Reacția conducerii Colegiului Național „B.P. Hasdeu” la incidentul în urma căruia un elev a ajuns la spital cu dureri de stomac după ce a băut apă cu dezinfectant s-a limitat la un scurt comunicat de presă.

„O glumă care nu trebuia făcută de elevii clasei a VIII-a a devenit subiect de anchetă în cadrul Poliției Municipiului Buzău. Conducerea colegiului nu poate oferi informații întrucât este o anchetă în desfășurare. Comunicăm că programul școlar la clasa a VIII-a se desfășoară normal, toți elevii fiind prezenți”, se precizează în comunicatul de presă al Colegiului Național „B.P. Hasdeu”.

Fetele, care au fost anunțate deja că vor avea scăzută nota la purtare, le-au spus părinților că au vrut să facă o farsă inofensivă colegilor aflați la ora de sport, pulverizând cantități mici de spray antibacterian pe capacele sticluțelor cu apă de băut.