Lucrările de la podurile Metalurgica deviază traficul rutier prin comuna Țintești

44

Circulația rutieră la intrarea în Buzău dinspre Brăila va suferi modificări importante, după închiderea podurilor de la Metalurgica, peste Șoseaua Brăilei și peste calea ferată Buzău – Făurei. Mai este de așteptat terminarea bretelei de la intersecția DJ203 D cu DJ204 D, între Țintești și Maxenu. De aici începe ruta ocolitoare.

Muncitorii de la Urbis sunt acum pe teren și realizează breteaua care este necesară pentru că înainte camioanele care circulau dinpre Țintești aveau probleme în a vira dreapta către Buzău.

Traficul rutier, îndeosebi cel greu, care se făcea pe podul de la Metalurgica, între drumul național Brăila – Buzău și Aleea Industriilor, va fi dirijat prin Țintești – Maxenu – Gherăseni – Costești (cel spre București) și prin Țintești – Șoseaua Constanței – Șoseaua București – Spătaru – Hanul lui Țintă (cel spre Ploiești și Brașov).

Refacerea podurilor de la Metalurgica a fost atribuită firmei Troia Premium Construct, cea care lucrează acum la podul de la Marghiloman. Peste podul de la Marghiloman s-a turnat lunea trecută placa de beton. Urmează hidroizolația și turnarea asfaltului, astfel că în trei săptămâni va fi redeschis circulației rutiere.