Veste șoc la Buzău! Fructe și legume de la Carrefour plătite cu pet-uri în loc de bani!

77

Primăria Municipiului Buzău informează că în perioada 08-17.11.2019 se lansează la magazinul Carrefour din Buzău, programul ,,Plata cu PET-ul” .

Demersul municipalității este susținut de trei parteneri de mare amploare pe piața națională, Grupul Carrefour, SC RER SUD SA şi Green Resources Management, organizaţia care implementează răspunderea extinsă a producătorilor.

Astfel, în cadrul acestui proiect, persoanele care ajung la Hypermarketul Carrefour în perioada 08-17 noiembrie cu un PET, vor primi la schimb un fruct sau o legumă.

Prin acest program ne dorim să îi facem conştienţi pe cetăţenii municipiului Buzău, de faptul că PET-ul are valoare şi numai prin colectare separată putem asigura curaţenia oraşului în care trăim.

De asemenea această iniţiativă este o modalitate de implicare concretă în colectarea separată a deşeurilor, contribuind astfel la reducerea cantităţilor de deşeuri depuse la groapă, prin reorientarea PET-urilor către reciclatori.

Cetăţenii care vor beneficia de acţiunea “Plata cu PET-ul”, vor primi instrucţiuni privind utilizarea sacului galben destinat deşeurilor reciclabile.

Totodata, împreună cu sacul galben se vor oferi informări detaliate despre celelalte tipuri de deşeuri generate în municipiu şi colectate de operatorul de servicii de salubritate. ,

,Sacul Galben” este soluţia propusă şi aplicată de SC RER SUD SA, prin intermediul căreia, cetăţenii municipiului Buzău depozitează şi predau deşeurile reciclabile.

După separarea în staţia de sortare, deşeurile reciclabile ajung în fabricile reciclatorilor care le reintroduc în circuitul industrial, contribuind astfel la circularitatea resurselor.

Cu mult respect, Primarul Municipiului Buzău Constantin Toma