Vânzătoarea unui butic, tâlhărită de un alcoolic. Acesta a furat încasările, o sticlă de votcă și o doză de energizant

156

Patima pentru băutură și lipsa banilor l-au împins pe un tânăr din Buzău să recurgă la un gest extrem pentru a-și potoli ”setea”. El a amenințat-o cu bătaia pe vânzătoarea unui magazin alimentar dacă nu îi dă banii din încasări. Înainte să părăsească buticul, individul a luat de pe rafturi o sticlă de votcă și un energizant.

Luni seară, printr-un apel la 112 a fost sesizat că în jurul orei 22.30 un bărbat ar fi pătruns într-un magazin din municipiul Buzău de unde, ameninţând lucrătorul comercial, ar fi sustras o sumă de bani şi produse din unitatea comercială.

Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliției municipiului Buzău, fiind demarate verificări pentru identificarea şi prinderea bănuitului.

Din cercetările efectuate de către poliţişti a rezultat că principalul bănuit de comiterea tâlhăriei este un tânăr de 24 de ani din Buzău, care a fost depistat la scurt timp de la sesizarea faptei, într-un local de pe raza municipiului.

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că buzoianul ar fi intrat în unitatea comercială cu intenţia de a primi o sticlă de băuturi alcoolice, fără a plăti.

Întrucât a fost refuzat, bărbatul ar fi ameninţat-o pe vânzătoare, o tânără de 20 de ani, cu acte de violenţă şi ar fi luat din încasări suma de 650 de lei, precum şi o sticlă de alcool şi o doză de energizant, prejudiciu estimat la 750 de lei.

În urma activităţilor desfăşurate a fost recuperată suma de 530 de lei, bani ce au fost restituiţi păgubitei. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de poliţiştii de investigaţii criminale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.