Avalanșă de dispariții ale unor adolescente din Buzău, sesizate prin 112. Una dintre fete a fost găsită în județul Vâlcea

164

Poliția buzoiană a fost marți în alertă maximă după ce patru dispariții ale unor adolescente au fost sesizate la 112 la interval de câteva ore între ele, prin apeluri efectuate din zone diferite ale județului. Toate cazurile au fost rezolvate până la orele amiezii. Una dintre eleve a fost găsită în județul Vâlcea.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Cislău au fost sesizați, marți dimineață, de către mama unei fete de 15 ani, din Cătina, despre faptul că acesta nu a revenit de la şcoală la finalizarea cursurilor din ziua precedentă.

În baza sesizării, polițiștii au demarat activităţile specifice de căutare şi identificare a minorei.

În urma cercetărilor si a activităților de căutare, polițiștii au găsit fata după aproximativ șase ore de la sesizare, stabilind că aceasta se află pe raza județului Vâlcea iar din discuțiile purtate cu aceasta până în prezent nu a rezultat că ar fi fost victima vreunei infracțiuni.

”S-a luat legătura cu polițiștii din acest județ, astfel încât minora să fie adusă în siguranță la domiciliu”, spun reprezentanții IPJ Buzău.

Tot marți, polițiștii au fost sesizați în alte trei cazuri similare, la nivelul Inspectoratului de Politie Județean Buzău fiind demarate de urgență verificari în fiecare caz.

Astfel, s-au desfășurat activități de cercetare și căutare în cazul unei fete de 14 ani din comuna Unguriu, dar și în cazul a două adolescente de 14 și de 16 ani, ambele din municipiul Râmnicu Sărat despre care se sesizase, de asemenea, că nu au revenit la domiciliu după orele de curs.

Minora din Unguriu a fost găsită pe raza municipiului Buzău, la aproximativ 2 ore de la momentul sesizării, de către dispozitivele mobilizate.

Celelalte două fete au fost găsite pe raza municipiului Râmnicu Sărat, la aproximativ o oră de la sesizare, de către polițiștii râmniceni angrenați în activitățile de căutare.

Toate cele patru fete a căror dispariție a fost sesizată în cursul zilei au fost găsite de polițiștii buzoieni la scurt timp de la primirea sesizării, cercetările fiind continuate pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care minorele au părăsit domiciliul.