Primăria Săgeata va primi 11 milioane de euro pentru asfaltarea drumurilor de interes local

Comisia Națională de Prognoză a aprobat, la începutul acestei luni, prin ordin al președintelui acestei instituții, o nouă tranșă de proiecte care vor fi finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Județului Buzău i-a fost alocată o sumă de peste 510 milioane lei, respectiv peste 108 milioane euro, care va ajunge la un număr de 22 unități administrativ-teritoriale pentru diverse proiecte.

Primăria Săgeata se află în topul localităților rurale care vor primi sume  pentru refacerea sau modernizarea drumurilor de interes local – comunal sau sătesc, cu 55 milioane de lei, respectiv aproape 11 milioane de euro alocați de Guvernul româniei din Fondul de Dezvoltare și Investiții.

City managerul comunei Săgeata, Sorin Tănase, crede că aceste investiții vor aduce confort și civilizație în localitate.”Suntem mulțumiți că am primit o sumă consistentă, care ne va ajunge să asfaltăm în etape, toate ulițele din comună.Până anul viitor în primăvară vom racorda și toate satele la sistemul de canalizare iar apoi vom începe și marea asfaltare. Școala din Săgeata o avem în renovare completă iar dacă vom reuși să implementăm și proiectul de alimentare cu gaze, cu siguranță că vom avea condiții ca la oraș.” a mai spus Sorin Tănase.

Tot pentru modernizarea drumurilor au fost alocate sume pentru alte 11 unități adminiustrativ-teritoriale buzoiene: Săpoca (22,15 milioane lei), Vintilă Vodă (10,1 milioane lei), Robeasca (1,5 milioane lei), Țintești (5,3 milioane lei), Movila Banului (22,4 milioane lei), Mărăcineni (8 milioane lei), Tisău (16 milioane lei), Scutelnici (30 milioane lei), Săgeata (55 milioane lei), Cilibia (30 milioane lei) și Merei (6,7 lei, pentru satul Lipia).

Comunele Racovițeni și Poșta Câlnău vor primi 27,5 milioane lei, respectiv 117 milioane lei, pentru investiții în rețele de alimentare cu apă și de canalizare, iar Valea Râmnicului va beneficia de suma de 3,75 milioane lei pentru înființarea distribuției de gaze naturale.

De asemenea, câte 0,5 milioane lei vor primi comunele Beceni, Ghergheasa, Cislău, Măgura și Topliceni pentru modernizarea sistemelor de iluminat public, în timp ce la Pătârlagele va fi construit un dispensar medical orășenesc, cu suma de 1,8 milioane lei, iar la Ulmeni, în satul Clondiru, unul sătesc, pentru care unitatea administrativ-teritorială ve beneficia de suma de 0,6 milioane lei.