Vor fi demontate urgent parapetele care încurcă traficul în zona intersecției E 85 cu drumul județean către Florica

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a solicitat firmei care amenajează intersecția E 85 cu DJ 203 C, spre Florica, să demonteze în regim de urgență parapetele care împiedică vizibilitatea la ieșirea șoferilor de pe DJ 203 C. În locul acestora vor fi amenajate alte elemente pasive de siguranță rutieră.

Reacția vine în urma adresei prin care prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, a cerut CNAIR să ia măsuri urgente pentru eliminarea riscului ridicat de accidente apărut în urma montării parapetelor de protecție prea înalte.

Săptămâna trecută, ca urmare a unor sesizări primite din partea autorităților locale din comuna Florica și a unor transportatori de persoane, prefectul Carmen Ichim a trimis la fața locului o comisie de control care a stabilit că parapetele de protecție, montate în cadrul proiectului de sistematizare a intersecției, reduc drastic câmpul vizual și îi determină pe conducătorii auto care vin de pe drumul județean să intre periculos de mult pe banda de circulație de pe sensul București – Buzău al DN 2 E 85 pentru a se putea asigura corespunzător.

Ca urmare, vineri, 11 octombrie 2019, prefectul Județului Buzău a înaintat o adresă CNAIR, cerând măsuri urgente de remediere a deficiențelor constatate, în caz contrar considerând Compania direct răspunzătoare de consecințele unor eventuale accidente ce se pot produce în acel punct.