Cum iti planifici calatorii in strainatate cu bani putini

Visul oricarui om care isi doreste sa cunoasca si celelalte meleaguri ale lumii este sa isi poata planifica calatoriile in limita unui buget acceptabil pentru orice buzunar. Atunci cand vine vorba de vizitarea locurilor din strainatate, majoritatea persoanelor sunt de parere ca au nevoie de o suma de bani pe masura, renuntand astfel la acest hobby.

Insa, ceea ce nu stiu toti iubitorii de calatorii, este faptul ca isi pot organiza un sejur in orice tara daca vor lua in considerare urmatoarele ponturi.

Perioada in care iti doresti sa calatoresti conteaza extrem de mult, indiferent de destinatia pe care o alegi. Pentru tarile exotice de genul Cipru, Malta sau Grecia lunile ideale sunt martie-mai sau septembrie-octombrie. Biletele de avion achizitionate pentru aceste intervale de timp se gasesc de obicei la preturi surprinzator de mici cu plecari din cele mai mari orase din Romania precum Timisoara, Bucuresti sau Cluj.

Cat despre starea vremii nu trebuie sa iti faci griji, deoarece in tarile calde temperatura este intotdeauna favorabila chiar daca este sezonul primaverii sau cel al toamnei. In acest sens, Cipru este un exemplu ideal, deoarece incepand cu luna mai soarele este  foarte greu de suportat.

Aceeasi metoda se aplica si in cazul vizitarii unui oras din strainatate. Biletele se pot gasi la un pret foarte ieftin, in special daca este aleasa oferta unui sejur de trei zile sau in cel mai bun caz chiar o saptamana.

Cat despre cazare, aceasta este una dintre chestiunile care ofera cele mai mari batai de cap in cadrul planificarii unei calatorii. Alaturi de biletele ieftine de avion ne dorim sa gasim si un loc de sedere la un pret la fel de iefin sau cel putin care sa nu depaseasca bugetul propus. Hotelurile nu reprezinta intotdeauna varianta cea mai optima, mai ales atunci cand ai de gand sa petreci doar cateva zile in destinatia aleasa.

Recomandarea este gasirea unui apartament indiferent ca sunteti un grup de prieteni sau numai doua persoane. Desi, majoritatea sunt sceptici in ceea ce priveste cazarea intr-un apartament, aceasta este una dintre cele mai bune idei, deoarece te simti ca la tine acasa. Astfel de apartamente se gasesc foarte usor chiar in centrul orasului in care doresti sa calatoresti, iar conditiile de multe ori depasesc asteptarile.

Totusi, daca iti doresti o cazare mai selecta poti opta pentru o pensiune.Ceea ce este important de stiut atunci cand iti planifici o calatorie oriunde in strainatate, este ca nu conteaza pana la urma cazarea atata timp cat este un loc modest care iti permite sa iti faci un dus cald si sa te odihnesti intr-un pat confortabil dupa o zi in care ai fost sa vizitezi obiectivele turistice. Pana la urma, ceea ce conteaza este experienta si timpul petrecut alaturi de persoanele cu care calatoresti.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News