VIDEO „Racheți” din Argeș, reținuți după o tentativă de tâlhărie, pe varianta Buzăului

143

Doi tâlhari care acționau în trafic au fost prinși luni seara de mascați, la scurt timp după ce au încercat să dea o nouă lovitură, pe varianta ocolitoare a municipiului Buzău. Alerta a fost dată de un tânăr care a sunat la 112.

Un buzoian de 31 de ani a sunat la 112 și a sesizat că, în timp ce se afla pe Şoseaua Nordului din municipiul Buzău a fost agresat de doi bărbaţi care au încercat să-i sustragă bunuri şi bani din autoturism.

Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale,fiind demarate de urgență verificări pentru clarificarea situației și identificarea persoanelor indicate de apelant.

Din primele cercetări a rezultat că cei doi agresori s-ar fi deplasat cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, maşina fiind dată în consemn dispozitivelor din teren.

După aproximativ 30 de minute, autoturismul a fost găsit abandonat într-o zonă împădurită, limitrofă variantei ocolitoare a municipiului Buzău.

În apropierea autovehiculului, poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău au depistat doi argeşeni de 21, respectiv 30 de ani, cu privire la care s-a stabilit că erau ocupanţii ai maşinii respective.

În urma activităţilor de căutare desfăşurate de echipajele de ordine publică în zona împădurită, au fost găsiţi alţi doi ocupanţi,în vârstă de 18 şi 21 de ani, de asemenea din Argeş.

Cei doi au fost recunoscuţi de către reclamant ca fiind cei care l-au agresat în încercarea de a sustrage bunuri.

În urma percheziţionării autovehiculului au fost găsite 25 haine din blană a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către ocupanţii maşinii.

Poliţiştii au găsit în autoturismul cu care se deplasau infractorii bunuri de aproximativ 40.000 de lei, stabilind că acestea provin din fapte similare comise în Iaşi.

Cercetările efectuate de poliţiştii buzoieni au stabilit că bunurile, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, fuseseră sustrase de pe raza judeţului Iaşi,fapta nefiind sesizată Poliţiei.

Împotriva infractorilor de 18 şi 21 de ani a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la tâlhărie.

Cei doi urmează a fi prezentaţi unităţii de Parchet în vederea dispunerii măsurilor preventive.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.