Sezonul pericolelor din cauza mustului intrat în fermentație. Un bătrân a murit în beciul locuinței sale

În fiecare an, sezonul vinului face victime în rândul gospodarilor care nu acordă suficientă atenție unui fenomen extrem de periculos. Intoxicațiile cu dioxid de carbon emanat de mustul intrat în fierbere sunt frecvente. Joi seară, un bărbat în vârstă de 80 de ani, din comuna Mărgăritești a intrat în beciul în care depozitase vinul și nu a mai ieșit.

După un timp, rudele au mers să vadă ce se întâmplă, dar l-au găsit pe bătrân inconștient. Aceștia au sunat imediat la 112, spre locul indicat pornind de îndată un echipaj SMURD și o ambulanță.

După zeci de minute în care s-a aflat în beciul plin de gaze, bărbatul a fost scos la suprafață de un pompier care a intrat cu un aparat de respirat.

Octogenarul se afla în stop cardio-respirator, iar medicii de pe salvarea au efectuat manevre de resuscitare. Intervenția a fost însă în zadar, salvatorii fiind nevoiți să declare decesul victimei intoxicate cu dioxid de carbon.

Toamna, intoxicațiile cu gaze emanate de vinul în fierbere sunt la ordinea zilei. Cu toate că este cunoscut pericolul intoxicării cu dioxid de carbon degajat în timpul procesului de fermentare, tragediile apar în fiecare toamnă, pentru că oamenii nu respectă nici cele mai simple reguli de siguranță.