VIDEO Firma de pază de la Spitalul Județean, dată afară din cauza agentului care a lovit cu bastonul un activist civic

Pedeapsă costisitoare pentru angajatorul paznicului din spitalul județean care a fost filmat în timp ce lovea cu bastonul un activist civic. Firma de protecție și pază Romold Security Vaslui, care câștigase la începutul anului contractul cu unitatea medicală, s-a trezit eliminată din parteneriat, pentru încălcarea unui articol din contract referitor la conduita personalului.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău a decis reziliera unilaterală a contractului cu firma vasluiană Romold Security, la scurt timp după ce angajatul acesteia, Laurențiu Ionel Georgescu, șeful de obiectiv, a fost filmat în timp ce îl lovea cu pulanul pe activistul civic Sebastian Adrian Silvestru.

”Pentru purtare necuviincioasă am renunțat la serviciile acestei firme. Nu am angajat firmă pentru a-i brusca pe pacienți sau pe aparținătorii acesteia, ci ca să asigure ordinea în unitate printr-o conduită profesionistă”, ne-ad eclarat Claudiu Damian, managerul celei mai mari unități spitalicești din județ.

Agenții firmei din Vaslui vor rămâne în obiectivul de pază până pe 7 octombrie, conform unui act adițional, dată de la care conducerea spitalului trebuie să găsească o soluție temporară privind serviciul de securitate.

”O firmă de pază va fi desemnată prin procedură de urgență, pentru trei luni, pentru a intra de pe 8 octombrie în obiectiv. Acum vom stabili firma prin selecție de oferte, iar după trei luni vom organiza licitația pentru stabilirea firmei care să preia contractul pe doi ani, conform rapotului cadru”, a declarat Damian.

Firmei vasluiene i s-a tras pierderea contractului de pază cu spitalul din Buzău, valabil doi ani, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, șeful agenților din acest obiectiv, Laurențiu Ionel Georgescu, l-a bătut cu pulanul pe activistul Sebastian Silvestru.

Silvestru este un activist civic, fost lider USR Buzău, care în ultima vreme și-a concentrat tirul criticilor asupra conducerii spitalului județean din Buzău. După altercație, acesta s-a ales cu numeroase vânătăi pe tot corpul.