VIDEO Deputatul Cristi Romanescu,rezervat despre șansele moțiunii de cenzură: „Aș vrea să-i văd pe toți care au semnat, în parlament, în ziua votului”!

Președintele PNL Buzău ,  deputatul Cristi Romanescu a declarat joi în cadrul unei conferințe de presă că este rezervat în ceea ce privește șansele ca moțiunea de cenzură să treacă de votul din parlament, aruncând săgeți asupra formațiunii lui Tăriceanu, trecută recent în opoziție.

Deși opoziția formată din cele cinci formațiuni politice, PNL,USR,UDMR,PMP și ALDE,  a anunțat că a strâns deja numărul.minim de 233 de semnături pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă, deputatul buzoian a declarat că ar vrea să-i vadă prezenți în parlament în ziua votului pe toți cei care au semnat moțiunea:”Am avut multe discuți tocmai pentru a ne asigura că moțiunea trece însă experiența m-a făcut să fiu un pic mai rezervat. Și asta nu în ceea ce privește colegii mei din PNL care au hotărât deja să voteze la vedere ci asupra altora cara au ieșit recent de la guvernare.” a declarat Cristi Romanescu.

Reacția lui Romanescu vine după ce o parte a parlamentarilor din ALDE a trecut la PSD, în momentul în care Tăriceanu a decis ieșirea de la guvernare.

Pe de altă parte președintele PNL, Ludovic Orban,este optimist și afirmă că sunt deja ”antamate” discuţii cu 240 de parlamentari care vor vota moţiunea.

Cu toată rezerva declarată la adresa moțiunii, Romanescu a mai precizat că în cazul în care moțiunea trece, PNL e pregătit să preia guvernarea,cu Lodovic Orban în fruntea unui nou guvern.

Și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat miercuri că demersul celor cinci partide din opoziție din care face parte și partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, nu ar avea sorți de izbândă.

Ciolacu își bazează afirmațiile și pe faptul că nouă parlamentari ai Opoziţei – de la ALDE, PMP şi ProRomânia – au trecut de partea premierului Viorica Dăncilă, deşi au semnat moţiunea.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News