Senatorul Bădulescu, în război cu știrile „fake”. Nu-l părăsește pe Tăriceanu și promite că votează moțiunea

Senatorul ALDE de Buzău, Dorin Bădulescu, a avut miercuri o primă reacție pe Facebook, la zvonul despre o presupusă dezertare din tabăra lui Tăriceanu și trecerea în curtea social democraților înainte de votul din parlament pentru înlăturarea guvernului Dăncilă.

Bădulescu se plânge că ar fi victima unor fake news-uri apărute pe rețelele de socializare care ar fi fost preluate în mod tendențios, ca fiind veridice și transformate în noutăți politice. „Vad cum, de cateva zile, sunt subiectul preferat al presei buzoiene aservite PSD. Cotidianul in discuție, in loc sa exprime realitati, consemneaza opinii sau mai bine spus inventii, ca ale unei minti tulburate de scenarii si publica informatii de tip fake news. Cele doua articole trebuie citite in cheia disperarii PSD ca nu cumva proiectul meu mai vechi de unificare a dreptei la Buzau sa reuseasca. Exista tot interesul ca nu cumva sa se realizeze vreo apropiere a subsemnatului de PNL si pe de alta parte o teama a unora din vopsitii locali ai formatiunii sus amintite sa nu isi piarda locul caldut. Ii asigur pe toti ca nu au de ce sa le fie frica. Personal nu am batut la nicio usa, dar nu neg ca am primit multe oferte de la toate formatiunile politice. Si perioada asta nu este singura perioada cand s-a intamplat asa. Cu titlu de informatie pentru cei care nu mai pot de grija mea le spun ca niciodata nu o sa fiu dispus sa franez in vreun mod alunecarea spre fundul prapastiei a PSD.
PS. Am semnat pentru motiune! SÂC!” scrie Bădulescu pe Facebook.

La scurt timp după anunțarea depunerii unei moțiuni de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, s-a declanșat un adevărat război al știrilor pe surse.

Potrivit unor informații apărute marți în mai multe ziare locale și agenții de presă,  Bădulescu ar fi intenționat să rămână alături de foștii parteneri de coaliție, înaintea votului, fapt dezmințit de senatorul buzoian.

Mai mult, chiar înaintea scrutinului din parlament ,au apărut tot felul de calcule privind aritmetica susținătorilor opoziției dar și scenarii privind succesul moțiunii.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a anunţat deja că a reuşit să strângă peste 233 de semnături din partea parlamentarilor pentru depunerea moţiunii de cenzură, acesta fiind numărul de voturi care ar putea duce la căderea Guvernului

Tot Ludovic Orban, citat de Adevărul, a declarat că sunt deja ”antamate” discuţii cu 240 de parlamentari care ar semna moţiunea.

Pe de altă parte președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat miercuri că demersul celor cinci partide din opoziție din care face parte și partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, nu ar avea sorți de izbândă.

Ciolacu își bazează afirmațiile și pe faptul că nouă parlamentari ai Opoziţei – de la ALDE, PMP şi ProRomânia – au trecut de partea premierului Viorica Dăncilă, deşi au semnat moţiunea.

 

Urmărește-ne pe Google News