Mai mulți copii din centrul de plasament din Beceni, căutați de poliție

Duminică, în jurul orei 21.00, angajații centrului de plasament din Beceni au sesizat că 11 asistați, copii și adolescenți cu tulburări psihice, au lipsit de la apelul de seară, motiv pentru care s-a dat alarma.

Imediat, mai multe patrule de poliție au împânzit zona și s-au format filtre pe DJ203K, spre Berca, și la intersecția cu DN2 E85.

După două ore, unul dintre asistați a revenit în centru și a spus unde se află și ceilalți. Aceștia au fost găsiți în apropierea sediului instituției, în pădure.

Polițiștii au aflat că fuga din instituție a fost o răzvrătire după ce asistaților le-au fost luate telefoanele mobile.

Potrivit DGASPC Buzău, luni au fost la centrul din Beceni echipe de psihologi de la centru pentru a vedea ce a declanșat revolta internilor și cum a fost posibilă părăsirea unității.

Nu este prima dată când asistați fug din centrul DGASPC de la Beceni, însă niciodată într-un grup așa de mare.

Beneficiarii centrului rezidențal pentru recuperarea și reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 Beceni sunt copii si tineri de până la 18 ani, neîncadrați în grad de handicap, dar cu diferite diagnostice de tip ADHD, retard ușor, tulburări de comportament, perturbări de atenție.

Sunt copii provenind din familii, cazați temporar acolo sau beneficiari transferați din alte servicii de tip rezidential al DGASPC Buzău.