A început „revoluția verde” la Buzău. Primul inel pentru bicicliști, inaugurat cu sute de participanți

138

Primăria Buzău a inaugurat duminică dimineața primul „Inel verde” al oraşului, un traseu în jurul şi în interiorul Parcului Crâng dedicat pentru posesorii de biciclete, trotinete, role și alte mijloace de transport nepoluante.

La eveniment au fost prezenți peste 500 sute de bicicliști printre care și edilul Constantin Toma care a parcurs circuitul de 5,4 kilometri cu bicicleta.

Primăriei Buzău anunţă că astfel doreşte să încurajeze mersul cu bicicleta sau cu trotineta, în detrimenul maşinilor sau motocicletelor, care poluează atmosfera.”Este un lucru minunat pentru că trebuie să avem acțiuni cât mai multe care să-i încurajeze pe buzoieni spre mersul pe joc, spre deplasarea cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun pentru a avea o cumunitate mai sănătoasă. În ultimii trei ani s-a dublat numătul de mașini, au crescut blocajele în trafic dar cea mai mare problemă o reprezintă poluarea. Astăzi primăria face un prim pas pentru promovarea unor evenimente de acest gen. În continuare vom lărgi.acest inel și în Parcul Tineretului și Parcul Marghiloman . Totodată vom încerca să creăm și un alt inel verde care să lege zonele industriale din oraș. Prin proiectul depus pe fonduri europene vom moderniza Bulevardul Unirii, strada Transilvaniei dar și alte străzi importante din oraș cu piste de biciclete și benzi pentru transportul în comun după modelul de pe Bulevardul Eroilor.” a declarat edilul Constantin Toma.

IMG-20190922-WA0003

Pista de biciclete pornește de la Poarta Crângului și continuă pe Bulevardul Mareşal „Alexandru Averescu” şi pe Calea Eroilor,  apoi pe Aleea Căprioarei, Obelisc şi înapoi la Poarta Crângului.

În acelaşi context, edilul Constantin Toma anunţă că, pe viitor, va supune dezbaterii publice un proiect care prevede interzicerea autovehiculelor în centrul municipiul Buzău.