VIDEO Imagini incredibile la noul pod de la Vadu Pașii. Se montează coloșii de metal !

Noul pod de la Vadu Pașii prinde contur după ce constructorul a început cea mai delicată fază a proiectului noului pod care va traversa râul Buzău. Două macarale de mare capacitate au început de joi, montajul primelor trei tabliere metalice ale căii de rulaj.

Vineri dimineață operațiunile de ridicare a punților de metal erau în toi, cu zeci de muncitori care roiau pe albia râului Buzău.

Operațiunea necesită o mare acuratețe întrucât o eroare poate da peste cap tot proiectul și mai mult poate aduce întârzieri majore la finalizarea construcției.

Romconstruct, o societate specializată în ridicarea de tabliere de mare tonaj, a fost aleasă de către executant pentru realizarea acestei operațiuni de mare finețe.

”Ne-am luptat cu natura dezlănțuită care ne-a creat pagube mari  dar îcercăm să depășim toate obstacolele puse de vreme și să terminăm la timp construcția  La ultima viitură, apa ne-a luat tone de fier beton adus special pe comandă. De asemenea a trebuit să refacem câteva matrițe care au fost și ele distruse de furia apei. ”, ne-a declarat Victor Vasilescu, directorul general al SC Integral SA Buzău.

Viitura din luna mai 2019  a luat de pe șantier tone de fier beton realizate unicat pe comandă și a deteriorat mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susținere a podului.

Punțile metalice ale noului pod, sunt montate în primă fază, pe mai mult de jumătate din lungimea podului, cu două macarale de 600 de tone care sunt unicat în România și care ajung la astfel de construcții numai cu programare.

Lucrările la noul pod de la Vadu Pașii s-au derulat în mare viteză în această iarnă, întrucât vremea a fost deosebit de bună și a permis constructorului Integral S.A. să estimeze un termen rapid de finalizare.

Primarul  Gheorghe Firon este optimist în ceea ce privește ternenul de finalizare.“Am trăit să vedem și aceast moment al construcției care ne garantează că lucrările se vor finaliza la timp la acest obiectiv de mare impact pentru comuna noastră. Anul viittor vom circula cu siguranță pe acest pod”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

După montarea propriu zisă a punților rutiere urmează ca muncitorii să toarne asfaltul și astfel podul să fie dat în folosință. 

Cel mai probabil etapa finală se va face în primăvara anului viitor.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Lucrarea este executată de un consorțiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzau, societate de construcții care a ridicat si noua maternitate din municipiu.

Urmărește-ne pe Google News