Unitatea de primiri-urgențe a Spitalului Județean Buzău, modernizată de Consiliul Județean cu fonduri suplimentare

Consiliul Judeţean a majorat sumele alocate proiectului de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Buzău. Decizia a fost luată, prin votul majorităţii consilerilor judeţeni, în şedinţa extraordinară de marţi.

Suplimentarea fondurilor ce constituie contribuţia proprie a judeţului la realizarea proiectului care se ridică la 200.000 de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean a explicat de unde au apărut diferenţele faţă de sumele estimate şi alocate iniţial.

”S-au făcut evaluări și s-a constatat că mai trebuie anumiți bani pentru lucrările care se vor face acolo. Este vorba despre o sumă foarte mare, vreo două miliarde de lei vechi, iar ca să evităm orice disfuncție în derularea acestor lucrări am ținut această ședință extraordinară”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău va fi extinsă şi modernizată, în perioada următoare, printr-un proiect cu finanţare europeană şi din fonduri proprii ale judeţului.

Practic, extinderea va consta în construirea unei noi clădiri, în curtea spitalului. Prin acelaşi proiect, secţia va fi complet dotată şi utilată cu aparatură modernă.