Măsuri drastice la Spitalul de psihiatrie Săpoca. Pacienții periculoși, izolați cu sârmă ghimpată

Personalul spitalului de psihiatrie de la Săpoca a înăsprit condițiile din incintă, după tragedia produsă luna trecută de criminalul Nicolae Lungu, care într-un acces de furie a omorât 6 pacienți și a rănit grav alți 7.

Primele măsuri luate au vizat refacerea gardului de sârmă ghimpată care izolează locurile de plimbare  după ce criminalul Nicolae Lungu a fost prins în curte, în timp ce fugea, doar din întâmplare, de un echipaj de poliție care adusese un pacient pentru internare.

Pe 18 august, Nicolae Lungu, din comuna Săgeata,județul Buzău, a omorât 6 pacienți internați la spitalul de psihiatrie, rănind grav alți 7.

Internat de joi, 15 august, în spitalul din Săpoca, după ce intrase cu o zi mai devreme în sevraj etilic, Lungu a avut momentul de rătăcire în jurul orei 3,30 noaptea, când a apucat un stativ și a făcut măcel în salonul lui, dar și pe culoare.

Ancheta declanșată imediat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dus la demisia directoarei spitalului, și la accelerarea procedurii de angajare a personalului necesar supravegherii pacienților.

Proba scrisă a concursului a avut loc joi, 5 septembrie, iar interviul, luni, 9 septembrie, fiind încadraţi opt muncitori necalificaţi pentru supraveghere bolnavi psihic periculoşi, o spălătoreasă, un auditor, un economist la biroul de achiziţii şi un asistent medical dietetică şi nutriţie.

După selecţia pentru cele nouă posturi de supraveghetori bolnavi periculoşi, un loc a rămas neocupat, în ciuda concurenţei mari, de opt candidaţi pe un loc, amintește adevărul.ro.