Copilotul care a salvat-o pe fetiţa din Bisoca, dispărută vineri în sălbăticie, a fost în misiune chiar de ziua lui

Maistrul militar principal Sorin Ion, copilotul care a participat la salvarea fetiței dispărute în comuna buzoiană Bisoca, a luat parte la operațiune chiar de ziua lui. Angajatul MAI a împlinit sâmbătă 49 de ani.

În ziua în care trebuia să-și sărbătorească ziua de naștere acasă împreună cu familia, acesta a participat la misiunea de căutare și salvare a fetiței de 8 ani care a rătăcit ore bune într-o zonă de pădure.

Nu este prima misiune de succes în care Sorin salvează vieți și nici prima zi de naștere pe care și-o petrece făcându-și datoria.

“Din luna iunie și până acum mi-am văzut soția și fata doar de 5 ori. Familia este în Constanța, iar eu execut zborurile din București. Nici nu știu câte sărbători le-am petrecut împreună, dar cu toate acestea îmi iubesc enorm meseria. Dacă aș putea da timpul înapoi aș alege același lucru, să devin tehnic de bord”, a spus Sorin Ion.

În cei 27 de ani de carieră, cu peste 4.200 de ore de zbor, maistrul militar principal Sorin Ion este cel mai experimentat tehnic de bord al aviației MAI și a participat la salvarea a zeci de oameni aflați în pericol.