Militarul ucis în Afganistan a fost adus la Buzău. Va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor

Sicriul cu trupul sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi a ajuns la Buzău, în jurul orei 18, și a fost depus la capela bisericii „Sf. Ștefan”, de pe strada Frăsinet. Înmormântarea va avea loc joi, la Cimitirul Eroilor din Buzău.

Ciprian Polschi şi Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, au fost uciși în Afganistan săptămâna trecută. Ambii au fost repatriaţi în cursul zilei de marți.

O ceremonie militară a avut loc la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. La eveniment au luat parte, pe lângă rudele celor doi eroi, ministrul Apărării, Gabriel Leș, și cel de Externe, Ramona Mănescu.

Sublocotenentul Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa în 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care îşi desfăşura activitatea Ambasada României la Kabul.

Cei doi eroi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Totodată, militarul buzoian Ciprian Ştefan Polschi a fost numit post mortem cetăţean de onoare al municipiului Buzău, iar consilierii locali buzoiani au votat acordarea unui sprijin financiar familiei, de 10.000 de lei.