Buzoianul Cristi Dobre, în echipa bucătarilor care s-au umplut de medalii la un concurs gastronomic organizat în Banatul sârbesc

Chef Cristi Dobre, un bucătar buzoian care s-a perfecționat în restaurante din Europa, a obținut mai multe medalii de aur, la probe individuale și pe echipe, în cadrul unei competiții gastronomice care a avut loc în orașul Novi Sad, Serbia. El a făcut parte din echipa națională a României, care a obținut medalia de aur la secțiunea destinată națiunilor.

La festivalul gastronomic organizat de Horeca Association Kragujevac au concurat echipe de bucătari din Serbia, Croația, Bosnia-Herțegovina, Ungaria și România.

Echipa care a reprezentat România a fost formată din Alin Barabancea și Cristi Dobre, alături de Alexandru Petrescu, unul dintre responsabilii de comunicare ai asociației naționale.

Echipa care a participat la a 3-a ediție a Competiției Internaționale „Gusturile Vojvodinei” Novi Sad, desfășurată în perioada 7-9 septembrie 2019, a fost selectată de către Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din România (ANBCT).

Bucătarii români au participat cu cucces la toate probele competiției: carne, pește, paste și desert de restaurant. Trebuia ca toate să fie gătite în stil sârbesc, folosind tehnici și ingrediente locale.

70006505_403340357034821_3474491335438761984_n
WhatsApp Image 2019-09-09 at 18.53.34
WhatsApp Image 2019-09-09 at 18.53.30

După două zile de competiție, buzoianul Cristi ”Ice” Dobre a obținut medalii de aur pentru preparatele realizate la probele individuale de pește, modern dish și paste, diplomă de merit pentru desert și medalia de bronz la Black Box.

Finaliștii s-au duelat, duminică, la proba finală, Black Box, unde au avut de gătit din coșul secret pus la dispoziție de organizatori. Echipa Națională a României a obținut medalia de aur la Masa Națiunilor.

Urmărește-ne pe Google News