Tatăl șmenarilor, un bucureștean de 48 de ani, a ajuns în arestul poliției din Buzău

Poliţiştii de investigaţii criminale au reţinut pentru 24 de ore un escroc care a comis multe fapte de înşelăciune, prin metoda „şmen”. Cel puțin șase infracțiuni i-au fost dovedite deja, în urma cărora a prejudiciat victimele cu peste 2.000 de lei.

Poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia Municipiului Buzău au pus în aplicare mandatul de aducere emis pe numele unui bucureştean de 48 de ani bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune.

Individul a fost identificat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu şi a fost reţinut de poliţiştii buzoieni pentru o perioadă de 24 de ore.

În urma documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitului, poliţiştii au stabilit că bucureşteanul ar fi comis şase fapte de înşelăciune prin metoda „şmen”, prejudiciul total fiind de aproximativ 2.300 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bucureşteanului care ar mai fi comis astfel de fapte pe raza mai multor judeţe din ţară.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, poliţiştii atrag atenţia angajaţilor societăţilor comerciale să fie foarte atenţi în momentul în care primesc de la clienţi bancnote „mari” pentru a achita diferite produse.

Aşa-zişii clienţi profită de orice moment de neatenţie pentru a „trage” din banii primiţi rest, unii dintre ei răzgândindu-se chiar şi în ceea ce priveşte cumpărarea produselor respective.