Autobuze electrice și stații de încărcare, în Buzău de la începutul anului viitor

42

Începând de anul viitor, buzoienii vor putea circula cu autobuze electrice. Nouă asemeena mijloace de transport, achizționate cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale, vor fi distribuite la Buzău, în cadrul unui program național.

Totodată, vor fi instalate și trei stații de încărcare rapidă și nouă stații de încărcare lentă. Modernele mijloace de transport ar urma să fie folosite în anumite perioade din zi în care sunt mai puţini călători.

Nu mai puțin de 9 autobuze electrice, achiziționate de Ministerul Dezvoltării Regionale în cadrul unui program național, vor circula pe străzile orașului în viitorul apropiat.

Ele vor avea 12 metri lungime, o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie maximă de 105 kilometri. Vor fi dotate cu internet wi-fi, camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi. Modernele mijloace de transport ar urma să fie folosite în anumite perioade din zi în care sunt mai puţini călători.

Conducerea Primăriei Buzău estimează că cele 9 autobuze electrice ar urma să fie aduse în parcul societății cel târziu la începutul anului 2020. Municipalitatea intenționează să achizționeze, pe viitor, încă zece autobuze electrice, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.