Cine este militarul care a murit în atentatul de la Kabul. Făcea parte dintr-o unitate de elită din Buzău

Încă un militar român a murit departe de casă, în teatrul de operații din Afganistan. Buzoianul Cipirian-Ștefan Polschi îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul și și-a pierdut viața ca urmare a exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Buzoianul plecase de la unitatea militară UM 01847 Parașutiști din Crâng, structură a Forțelor de Operații Speciale. Militarii acestei unități sunt luptători de elită antrenați pentru misiuni speciale.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Cipirian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Urmărește-ne pe Google News