VIDEO Nouă modalitate de plată a călătoriei cu autobuzele Trans Bus

Călătoria cu autobuzele din municipiul Buzău și localitățile învecinate poate fi plătită prin simpla apropiere a cardului de aparatele POS montate deja în mijloacele de transport.

Societatea Trans Bus și BCR au implementat un sistem de plată cu ajutorul cardurilor contactless, plasând Buzăul în rândul municipiilor cu un transport modern și sigur din toate punctele de vedere.

Începând de luna aceasta, fiecare dintre cele 108 autobuze ale Trans Bus dispune de câte două sau trei validatoare de plată cu ajutorul cărora oricine își poate achita contravaloarea călătoriei prins simpla apropiere a cardului Mastercard sau Visa, indiferent de banca emitentă.

Soluția a fost prezentată miercuri, într-o conferință de presă la care au participat primarul Constantin Toma, managerul Trans Bus, Gică Toader, și reprezentantul Băncii Comerciale Române.

„Ne bucurăm că am putut aduce sistemul de plată contactless și la Buzău, deoarece locuitorii din zonă merită un transport public adaptat vremurilor noastre. A avea servicii de transport public moderne și eficiente vrem să devină o normalitate pentru orașul și județul nostru”, a declarat managerul Trans Bus, Gică Toader.

Modalitatea de plată cu cardul este simplă. Călătorul trebuie să selecteze tariful, care variază în funcție de distanța parcursă și de localitate, să confirme tariful și să apropie cardul de validatorul din autobuz.

Va fi înștiințat imediat în legătură cu realizarea tranzacției. Plata nu este comisionată și are același tarif ca cel perceput de alte metode de plată deja existente, respectiv:

Tariful 1 – Municipiul Buzău: 2 lei
Tariful 2 – Mărăcineni, Vadu Pașii, Gălbinași, Lipia, Țintești, Tăbărăști: 2.5 lei
Tariful 3 – Săpoca, Bentu, Scurtești, Odaia Banului, Stâlpu, Merei: 3 lei
Tariful 4 – Cernătești, Dealul Viei: 3.5 lei
Tariful 5 – Smeeni, Zărnești, Izvorul Dulce : 4 lei
Tariful 6 – Albești, Fulga, Sărata-Moteoru: 4.5 lei
Tariful 7 – Călțuna: 5 lei