A fost reluată furnizarea apei calde în municipiul Buzău, după o săptămână de dușuri reci

Conducerea RAM Buzău anunță că, vineri, a pus în funcțiune noul sistem de încălzire centralizată. Vestea bună vine după mai bine de o săptămână în care a curs numai apă rece la robinetele buzoienilor racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Instalația de gaz funcționează, spun reprezentanții RAM, a fost pornit cazanul de la PT 4 din Dorobanți, iar apa caldă a plecat deja pe circuitul primar până în punctele termice.

Apa nu va veni fierbinte de prima dată, însă, până sâmbătă, va ajunge la parametrii doriți, la absolut toate blocurile din municipiul Buzău, promit autoritățile.

Lucrările de punere în funcțiune a noului sistem de încălzire din Buzău au fost derulate într-un ritm rapid, motiv pentru care autoritățile cer populației să dea dovadă de înțelegere dacă pentru început apa va curge cu rugină.

Odată cu punerea în funcțiune a cazanului propriu din cartierul Dorobanți, municipalitatea dă asigurări că va putea furniza căldură la iarnă fără probleme celor circa 6.000 de abonați la sistemul centralizat.