A fost făcut un prim pas important în demersul de înființare a unui parc balnear în stațiunea Sărata Monteoru

Un parc balnear în stațiunea Sărata Monteoru, proiect mai vechi al administrației județene, va fi construit în jurul Minei de Petrol, pe o suprafață de peste 10 hectare. În ședința de joi a CJ Buzău, a fost aprobată tema de proiectare și inițierea procedurii de achiziție a documentației tehnico-economice.

Parcul balnear urmează a fi construit pe o suprafață de 10,52 hectare, la o distanță de aproximativ 250 de metri de Mina de Petrol, un obiectiv declarat monument istoric, unic prin faptul că este singura mină din lume aflată încă în exploatare, din care țițeiul se extrage prin puțuri și galerii adânci de peste 300 de metri.

Parcul va dispune de spații destinate tratamentelor balneo-medicale, centre SPA, precum și de spații de cazare și unități de alimentație publică destinate turiștilor care vor petrece aici un sejur mai îndelungat, ca și celor care se vor afla doar în trecere.

Centrele de tratament și spațiile de cazare urmează a se construi în mijlocul terenului aflat la dispoziție, tot aici urmând a fi amplasată și zona de distracție, împreună cu spații amenajate pentru activități sportive de interior.

Nu vor lipsi nici vestiarele, dușurile și nici zona de liniște și relaxare, unde vor funcționa, printre altele, centrele SPA. Proiectul prevede inclusiv amenajarea unor terenuri de sport și parcuri de aventură, dar și un amfiteatru, în partea sudică, unde se vor desfășura activități culturale.

La ședința de joi, consilierii județeni au aprobat un proiect ce vizează tema de proiectare a viitorului parc, precum și demararea procedurilor de achiziție publică a documentației tehnico-economice, necesară îndeplinirii obiectivului.

Amenajarea unui parc balnear la Sărata Monteoru proiect mai vechi al administrației județene, urmează a fi pus în aplicare cu sprijinul financiar al Ministerului Turismului.