Se schimbă raportul dintre bărbați și femei, în noile generații de tehnicieni ai aviației militare. Iată șefii de promoție ai Şcolii Militare de la Boboc

Dacă înainte haina militară era îmbrăcată exclusiv de bărbați, în ultima perioadă, femeile și-au făcut loc din ce în ce mai mult în rândurile cadrelor militare. Patru dintre cei șase șefi de promoție 2019 a Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc sunt fete. Toate au fost repartizate la unități de aviație din țară.

Una dintre cele trei fete care vor urma o carieră militară în aviație este râmniceanca Ana-Maria Drăgan, șefa promoției din acest an. A terminat specializarea ”Electromecanică și automatizare de bord de aviație”.

”Mereu mi-am dorit să merg pe partea de aviație. Consider că tot ceea ce zboară este impresionant. În timpul școlii am fost în excursie la Boboc, am văzut aeronavele și atunci am simțit că trebuie să merg spre această meserie”, a declarat Ana-Maria.

Florina Vasile, una dintre absolventele din acest an ale Școlii de maiștri militari de la Boboc, va asigura încărarea cu rachete și muniție a aeronavelor care vor pleca la luptă. Ea este conștientă că și-a ales o meserie periculoasă, însă spune că nu îi este teamă.

Dansatoare profesionistă în cadrul Ansamblului folcloric „Plaiurile Mioriței”, Nicoleta Borcău, va lucra din această toamnă ca maistru militar în cadrul unei unițăți militare din Buzău. Cât îi va permite timpul, se va dedica și primei pasiuni, dansul popular.

Cei șase șefi de promoţie ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene de la Boboc au fost premiați de conducerea Consiliului Județean Buzău. Tinerii militari au primit diplome de excelență şi premii speciale.

”Trebuie să susținem aceşti tineri, să-i motivăm şi să-i încurajăm să continue în acelaşi ritm pregătirea lor profesională pentru a fi oamenii de succes de mâine. Felicitări vouă şi celor ce v-au îndrumat paşii spre obținerea acestor rezultate!”, a fost mesajul președintelui CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Cei șase absolvenți cu cele mai bune medii pe fiecare specializare sunt:

Drăgan Ana-Maria, arma Aviație, specialitatea militară Electromecanică și automatizare de bord de aviație;

Vasile Florina, arma Aviație, specializarea militară Armament, rachete, muniții de aviație și sisteme de lansare;

Borcău Nicoleta-Cristina, arma Aviație, specialitatea militară Radioelectronică de bord de aviație;

Abdulac Alexandru-Marian, arma Rachete și Artilerie Antiaeriană, specialitatea militară Rachete Antiaeriene;

Anton Vicențiu-Rodică, arma Rachete și Artilerie Antiaeriană, specialitatea militară Rachete și Artilerie Antiaeriană;

Solomon Daniel-Ionuț, arma Rachete și Artilerie Antiaeriană, specialitatea militară Rachete și Artilerie Antiaeriană.

Anul acesta, 144 de absolvenţi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc au fost repartizaţi la unităţile Forţelor Terestre şi ale Forţelor Aeriene.

Urmărește-ne pe Google News