Paznici din Buzău surprinși dormind ori băuți în timpul serviciului

Un control efectuat de polițiștii din Buzău în noaptea de duminică spre luni a trezit mai mulți paznici din somn. Mai grav este că unii dintre ei au fost surprinși beți în timp ce efectuau serviciul de pază. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 10.000 de lei.

În noaptea de 25 spre 26 august, în intervalul orar 23.00 – 03.00, a fost organizată la nivelul judeţului o acţiune pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.

Poliţiştii au efectuat controale la 57 de obiective, ocazie cu care au fost verificaţi 62 de agenţi de pază, împotriva a 28 dintre aceştia fiind luată măsura sancţionării contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 10.000 lei.

În urma verificărilor, poliţiştii au sancţionat agenţii de pază pentru că nu purtau mijloacele de protecţie, au fost depistaţi dormind sau se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cazul unui bărbat în vârstă de 36 de ani, care își desfășura activitatea în Măgura, aparatul etilotest a arătat o concentraţie alcoolică de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.